Blue Cheese powstał przez skrzyżowanie słynnego na całym świecie i docenianego Cheese pochodzącego z Wielkiej Brytanii, o smaku porównywalnym do słynnego Blueberry. Szczep ten jest pełen intensywnego smaku i intensywnego efektu.
Krzyżówka najsłynniejszych Cheesów
Połączenie szczepu Blueberry z niesamowitym smakiem Cheese, w konsekwencji stworzyło hybrydę. Po wstępnym skrzyżowaniu, roślina ta jest krzyżowana ponownie w celu uzyskania genetycznej stabilizacji oraz idealnego smaku i efektu tego szczepu.
W celu uzyskania swoistego bukietu smakowego, Blue Cheese wymaga 60 do 65 dni kwitnienia. Słodki, owocowy smak Cheese rozwija się w kilka tygodni od początku procesu kwitnienia i intensyfikuje się w trakcie dalszego dojrzewania. Większość roślin uzyskuje wysokość 160 do 200 cm. Uprawiane na zewnątrz uzyskują jeszcze większą wysokość i są gotowe do zbioru przy końcu września.
Brak Opinii